Известие

Collapse
No announcement yet.

Дисплей за инфоцентровете

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дисплей за инфоцентровете

http://www.minitools.it/sites/defaul...nitools-en.pdf
    http://www.minitools.it/
    Last edited by Godfather; d.m.y г., 22:53. Основание: допълнение

Колега,
    Ти сложил ли си си такъв дисплей и каква е разликата по-точно?

На мен ми се иска да сменя дисплея от сегашния на нещо по-яко. Например да свети синьо вместо червено, така както има плазмени циферблати за уредите, и дисплея да се модифицира.
    Last edited by Kiber; d.m.y г., 13:56.
    2002 Alfa Romeo 156 1.9 JTD Sportwagon
    .

Comment

Първоначално публикувано от Kiber Покажи съобщение
      Колега,
      Ти сложил ли си си такъв дисплей и каква е разликата по-точно?

На мен ми се иска да сменя дисплея от сегашния на нещо по-яко. Например да свети синьо вместо червено, така както има плазмени циферблати за уредите, и дисплея да се модифицира.
      Tuk говорим само за кристала, ако си забелязал в сайта. А за да ти свети някакъв друг цвят - под кристала има една платка със светодиоди - трябва да ги смениш тях с какъвто цвят искаш. Но не забравяй, че в квадратчето са ти двуцветни. А ако не можеш сам си приготви парички и ми пиши на лс

Comment

Така и не разбрах какъв е смисъла на темата ти и защо си я започнал. Даваш някакви линкове - видяхме ги - добре и сега какво? Какъв ти е замисъла?
        .

Comment

Първоначално публикувано от Kiber Покажи съобщение
          Така и не разбрах какъв е смисъла на темата ти и защо си я започнал. Даваш някакви линкове - видяхме ги - добре и сега какво? Какъв ти е замисъла?
          Замисълът е елементарен - тези течнокристални дисплей се скапват - спират да им светят цели редове или колони и не се продават никъде (освен тук), защото са специално поръчково изпълнение. Иначе - цял инфо център, който е скъп и трудно се намира здрав втора употреба
          Сега ясен ли съм?

Comment

Първоначално публикувано от Godfather Покажи съобщение
            Замисълът е елементарен - тези течнокристални дисплей се скапват - спират да им светят цели редове или колони и не се продават никъде (освен тук), защото са специално поръчково изпълнение. Иначе - цял инфо център, който е скъп и трудно се намира здрав втора употреба
            Сега ясен ли съм?
            Eми като го напишеш си ясен, иначе линкове само - изглежда като недоизказа реклама.

Що се отнася до скапването на дисплеите, често изглежда, че дисплея се е скапал докато всъщност топлината кара някои редове да стават нечитими. Последното се оправя като се пусне климатика и конзолата охладнее.

Референция: http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...when-warm.html

А иначе тези дисплеи се продават в е-bay най-регулярно. Хубаво е да знаем и за още един източник.
            Last edited by Kiber; d.m.y г., 18:07.
            .

Comment

Аз нямам много доверие на E-bay, докато това е немска фирма. А и в този има доста други интересни неща. А колкото до двата линка - човек като ги погледне става ясно за какво става дума без обяснения.
              Относно спирането на светене при висока температура - тези дисплеи трябва да работят безотказно от -20С до +60С. Почнат ли да спират - стават пътници в скоро време.
              Предлагам тези линкове да се сложат някъде на постоянно място за виждане, а темата да се зключи

Comment

Колега браво за това, че си започнал темата. Това е един проблем който дразни много хора и няма да е лошо да се знае някакво решение. Вярно е че от първия пост не се разбира нищо. Разгледах двата линка и не разбрах въобще за какво става дума. Дори не го свързах с инфо дисплея на таблото. Друго което не разбрах дали ти си направил нещо по въпроса на твоята кола? Мисля че няма да е лошо да се обясни по-подробно дали има решение на въпроса и как става стъпка по стъпка. Ето тук има описано стъпка по стъпка какво е направил един чуждестранен колега и по надолу има снимки от други. http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...ml#post3891117 Но като не разбирам за какво става дума на английски както предполагам и други съфорумци. Няма да е лошо някой да ни даде светлинка Пробвах с Google Chrome да преведа, но става пълна каша.
                Alfa Romeo 156 1.9 jtd 12.2002 - 115 hp

Comment

Първоначално публикувано от sharrrk Покажи съобщение
                  Колега браво за това, че си започнал темата. Това е един проблем който дразни много хора и няма да е лошо да се знае някакво решение. Вярно е че от първия пост не се разбира нищо. Разгледах двата линка и не разбрах въобще за какво става дума. Дори не го свързах с инфо дисплея на таблото. Друго което не разбрах дали ти си направил нещо по въпроса на твоята кола? Мисля че няма да е лошо да се обясни по-подробно дали има решение на въпроса и как става стъпка по стъпка. Ето тук има описано стъпка по стъпка какво е направил един чуждестранен колега и по надолу има снимки от други. http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...ml#post3891117 Но като не разбирам за какво става дума на английски както предполагам и други съфорумци. Няма да е лошо някой да ни даде светлинка Пробвах с Google Chrome да преведа, но става пълна каша.
                  Mислех, че заглавието на първия пост е достатъчно, съжалявам.
                  Колкото до останалото, дори и да ви го преведа, ... единственото е да сте техничари и да внимавате с куплунзуте на лентовите кабели на дисплея. Те имат защипващи скобки и трябва да се внимава. Успех! Стават нещата

Comment

Working...
                  X